head_bg

vijesti

Kvaliteta izolacijske ploče od kamene vune treba imati sljedeće karakteristike:

Prvo, niska toplotna provodljivost.Toplotna provodljivost je važan pokazatelj za mjerenje performansi montažnog materijala za kuću.Toplotna provodljivost je mala, a termoizolaciona ploča od kamene vune sa boljim performansama toplotne izolacije je kvalifikovana kroz manji prenos energije materijala.

Drugo, koeficijent apsorpcije zvuka.Ima dobar efekat apsorpcije zvuka.Termoizolaciona ploča od kamene vune uglavnom zavisi od gustine po jedinici površine.Što je veća gustina, to je bolja apsorpcija zvuka.

Treća stvar je da treba imati nisku higroskopnost.Nakon apsorpcije vode, učinak očuvanja topline materijala za očuvanje topline bit će znatno smanjen, jer voda ima veću toplinsku provodljivost.Stoga se preporučuje da kupci izaberu vodootpornu ploču od kamene vune.

Koeficijent kiselosti je mjera hemijske postojanosti kamene vune.To je omjer mase zbira silicijum dioksida i glinice prema zbroju kalcijum oksida i magnezijum oksida u sastavu vlakana.Koeficijent kiselosti važan je pokazatelj za ocjenu kvaliteta proizvoda od kamene vune.Koeficijent kiselosti je visok, otpornost na vremenske uvjete dobra i vijek trajanja je dug.U isto vrijeme, koeficijent kiselosti je također važno sredstvo za razlikovanje kamene vune i vune od troske.Sirovina šljake je na bazi šljake i koeficijent kiselosti je manji od 1,5, a sirovina kamene vune je na bazi bazalta, a koeficijent kiselosti je ≥ 1,6.

Boja vlakana kamene vune koja se izbacuje visokom temperaturom je obično prljavo bijela.Boja proizvoda od kamene vune je uglavnom žuto-zelena.Zbog toga što vlakno kamene vune dodaje organsko fenolno ljepilo da se dobije određeni oblik i određena čvrstoća, ova vrsta ljepila se peče na 300-400°C i reagira s kemijskim sastavom kamene vune kako bi promijenila boju kamene vune. vlakna.


Vrijeme objave: Apr-01-2021